Angelika sikeresen helyezkedett el recepciósként Ausztriában!

Tarány Angelika véleménye

Szia Zoli!

Köszönöm a segítséget, a lehetőséget, hogy nem egyedül kellett végig járnom ezt az utat. Az interneten tálaltam meg a Tiroli Álláskeresőt, körülbelül egy éve, azonban nem regisztráltam és nem jelentkeztem, mert tartottam attól, hogy talán átverés. Fél évvel később, mégis megszületett az elhatározás, felhívtam a honlapon tálalható telefonszámot, és Zolival beszéltem a lehetőségekről. Azonnal le is tesztelte a nyelvtudásomat, és körülbelül egy hétre rá elindult a pályáztatás.

Eredetileg szobalánynak es recepciósnak jelentkeztem. Aztán rengeteg ajánlatot kaptam más munkakörökben is. A pályáztatás utáni első két napban a telefonom egyfolytában csörgött, és körülbelül 600 e-mailem érkezett. Eléggé felemelő és izgalmas érzés volt. Az ajánlatok mellett persze voltak automatikus "köszönjük, meg van a létszám" üzenetek, de több konkrét ajánlat volt. Először fogalmam sem volt, hogyan kezdjek neki a válogatásnak, mi alapján hozzak döntést, végül rangsoroltam a helyeket. Nekem fontos volt a távolság is, persze nem az első számú. Az első helyen a szimpátia, megbízhatóság állt. Persze látatlanban elég nehéz ezt tesztelni, de vannak jelek, amikre, ha odafigyel az ember, akkor elkerülheti a nem megfelelő munkáltatót. Ilyen például az, hogy mennyire szívesen válaszol a kérdésekre és, hogy amit ígér, pl. hogy holnapig választ ad, azt be is tartja, vagy csak 3 nap múlva válaszol. Sokan hívtak személyes interjúra, de voltak, akik csak skype interjút akartak. Ebben is "szigorú" voltam: ha az volt megbeszélve, hogy 5 es 6 között skype interjú, de nem jelentkezett a munkáltató 6-ig, akkor automatikusan elvetettem a helyet. Végül Bad Gasteinban egy ifjúsági hotel recepciós állását választottam, személyes interjúra jöttem, rá kb. 4 napra elküldték a szerződést és most már itt vagyok egy hónapja. A pályáztatástól számítva kb. 3 hét telt el, mire meglett a hely-, valószínűleg azért mert elhúztam a döntést.

Tarány Angelika véleménye

Az élet itt teljesen más, mint otthon, de ez nem azt jelenti, hogy könnyű. Dolgozni kell, és nagyon sok kitartás, lelkierő szükséges. A munkáltatóim kedvesek, az étel megfelelő, szállás ingyen van, a fizetés pedig megéri. A pályáztatási díj egy hét alatt megterül, persze nyilván előre kell befektetni. Egy jó tanács: az osztrákok folyton morognak, de ez nem azt jelenti, hogy probléma van,- kicsit más a stílusuk, meg kell szokni.

Azoknak, akik nem mernek, sok bátorságot, azoknak, akik már az e-mailekre várnak, kitartást  a válogatáshoz, és akik már kint vannak, gratulálok.

Angi, Dunaújváros