Androkity István sikeresen helyezkedett el Ausztriában!

Androkity István

Kedves Zoli!

Nagyszerűen dolgoztok!

Már az első nap este két telefonhívást kaptam, utána özönlöttek az e-mailek, sőt még most is kapok. Így négy hét után már csak napi egy-egy telefonhívás, illetve e-mail érkezik, amikre lehetőség szerint válaszolok is, mert soha semmit nem lehet előre tudni. Második nap felhívtak, és kellemesen beszélgettünk. Azt mondta a munkát ajánló, hogy végre valaki, akivel lehet beszélgetni, és nem kell mutogatni. (Tehát a nyelvtudás igen fontos!) Megállapodtunk abban, hogy teszek egy bemutatkozó látogatást. Eljöttem, megnéztük egymást, megállapodtunk húsz perc alatt, pár napra hazamentem elrendezni a dolgaim, és azóta itt vagyok, ahol nagyon jól érzem magam.

Mit kell tennem? Napi 8 - 9 órát dolgozni, mint Chef de Rang. 8-tól 12-ig reggeliztetünk, délután szabad és este 18-tól 22-ig vacsora.

Felszolgálás, átterítés, néha cipekedés. Kezelni kell az érintőképernyős gépet, a számítógépes csapolót, el kell számolni a pénzzel, ami mindig megvan, és kedvesnek kell lennem a vendégekkel, ami nem esik nehezemre.

Mit kapok? Kedvességet, kellemes környezetet, kiváló embereket, létbiztonságot, egyszemélyes fürdőszobás szobát, napi három étkezést, havi 1400 € nettó fizetést, borravalót, amivel felmegy havi kettőezer fölé, bejelentett társadalombiztosítást, bejelentett lakcímet, és a legfontosabbat, a nyugalmat, a kiegyensúlyozottságot. Hier get's uns gut!

Miért jó itt? Mert embernek tekintenek. Partnernek, akivel egy közös célért vagyunk együtt, hogy jól éljünk, de ehhez néha tennünk kell valamit, ami  némi fáradtsággal jár, ám a türelem meghozza a gyümölcsét. Nem kérdezik hány éves vagy, honnan jöttél, mert egy nagy szállodában mindenki megfordul. Ne félj a nyelvtudás hiányától, mert ha dolgozni akarsz, és kedves ember vagy, akkor mindenki segít. Ritka az ideges ember. Eltörni valamit nem szégyen, de ha nem segítesz feltakarítani, akkor az az.

Mibe kerül mind ez a jó? Csak annyiba, hogy jelentkezni kell a Tiroli Állások Szezonális programra, kifizetni azt az összeget, amit amúgy is elköltenél a kinti keresgélés során az utazgatással, és ahogy megkapod az állásod, egy hét alatt visszaszerzed azt a befizetett pénzed, amivel Zoli-ék még tovább tudják majd segíteni a munkára és a jó életre váró embereket.

Sok sikert kívánok mindenkinek!

Nekem bejött.

Androkity István

(István balatonszárszói, 52 éves)